HP PROLIANT SERİSİ SERVER KONFİGURASYONU VE KURULUMU -1
Tüm sektörlerde domain yönetimi, veri paylaşımı mail konfügurasyonlarında server ların değişilmez yeri ve önemi vasrdır.Bu makale serisinde sıfırdan bir proliant serisi server nasıl yapılandırılır ve kurulumu hangi yollarla yapılır göreceksiniz.
İşletimi sisteminin cd sini takarak kurmak desktop pcler için en basit en kolay yöntemlerdendir. Ancak sunucu tarafına geldiğimizde işletim sistemi kurulumu yapılması gereken son aşama olabilir. Aşağıdaki şemada kurulum yapılırken izlenmesi gereken sıralamyı görebilirsiniz.
Resim -1
Firmware Update;
. Yeni özelliklerin destelenmesi
. Önceki versiyonlardaki problemlerin çözülmesi için yapılır.
HP web sitesinden son çıkan indirilebilir HP Proliant Firmware Maintenence CD sinden yada Online larak ilgili konsollardan yapılabilir.
HP Proliant Firmware Maintenance CD sini takıp ya da imajını ilo dan bağlayıp sisteminizi boot edelim. Dil ve klavye ayarlarını yapacağımız arayüz karışmıza geliyor.
Resim -2
Her zaman olduğu gibi lisans anlaşmasını kabu ediyoruz.
Resim -3
Resim -4
Resim -5
Install firmware linki, başlayacak olan 3 aşamanın birincisi ile firmware cd si ile gelen firmware listesini hazırlayacaktır.
Resim -6
İkinci aşamada yüklü olan firmware ler ve aygıtlarımızın desteklediği firmware listesini keşfi gerçekleşiyor.
Resim -7
Discovery işlemi sonucunda yüklenebilecek veya ihtiyacımızın olmadığı updateleri gösterecektir. İnstall dersek yüklenmesi gereken updatelr otamatik olarak seçili olduğu için güncelleme yapılacaktır. İhtiyaç olmayan paketler seçili değildir. Yüklemeden sonra sistemimizin reboot etmesini istersek ilgili seçenekleri aynı pencerede görebilirsiniz.
Resim -8
Güncelleme işlemi başladı. Seçili olan paket sayısına göre birkaç dakika sürebilir.
Resim -9
Güncelleme işlemi tamamlandığında yükleme ile ilgili logları görebileceğimiz linkler de görülebiliyor.
Resim -10
İlgili log sayfasında işlemimizin başarılı bir şekilde bittiğini görebiliriz.
Resim -11
Tüm güncelleme paketlerinin aynı anda gerçekleşmesini istemeyim custom olarak firmware update işlemi gerçekleştirebiliriz.
Resim -12
Resim -13
Tüm aygıtlarımızın firmware updatelerimizi yaptığımız için listede yüklenebilecek firmware olmadığını görebiliriz. Ancak dilersek downgrade dilersek rewrite işlemini gerçekleştirbiliriz
Resim -14
Resim -15
Ya da firmware cdsi içerisinde olmayan ama yüklenebilecek firmware paketimiz elimizde varsa supplemental updates ile burada ekleme yapabiliriz. Tıkladığımızda removable media üzerinden paketi bulmamız istenecektir. Unutulmaması gereken bu media üzerinden yükleme yapılırken yükleme sonuna kadar disconnect etmemeiz gerekliliğidir.
Resim -16
Yine log dosyasından ilgili durumu takip edebilriiz.
Resim -17
Tüm firmware update lerimiz yapıldı. Firmware Update cd si ile işletim sistemi kurulduktan sonra da bu işlemi gerçekleştirebilriz. Cd den bağımsız olarak Homepage, ILO gibi arayüzlerden online olarak da yapabiliriz. Cd miz USB Key Creator Utility ile bootable usb key yaratarak usb üzerinden boot edip tüm işlemleri gerçekleştirebiliriz.
Kolay gelsin
Türker ATA