HP PROLIANT GEN8
Merhabalar,
Bu makalede Hp Blade 460c nin yeni nesil versiyonu olan G8 den bahsetmeye çalışacağız.
Bir çok yeniliğin ve kolaylığın aynı zamanda görselliğin de yeraldığı G8’i birlikte tanıyalım.
Resim 1
Onboard Admin arayüzünde gördüğümüz gibi şasede takılı olan diğer 460 Jenerasyonlarından görüntü olarak farklı. Yaklaşık 250 sensöre sahip olan G8 de Blade’in durumu hakkında bilgileri daha detaylı bilgileri sensörler sayesinde öğrenmemiz mümkün olacak. Cpu, memory, IO kart ve sunucu ve bileşenlerinin sıcaklıklarının yanısıra Blade’e diskin takıldığı ve çıkartıldığı zamanları da görmenin mümkün olduğu birçok özellik sensörler sayesinde öğrenilebiliyor.Statüs sektesinde power, power allocate, fan, diagnostic, temeperature hakkında bilgileri yine G8 de almaya devam ediyoruz.
Resim 2
Information sekmesi altında sunucu özelliklerine ilaveten G6 dan beri süre gelen port bölümlemesi G8 de de devam ettiğini görebiliriz. Ancak G8 blade lerde bu opsiyonel olarak bizlerin tercihine sunulacak.
Resim 3
G8 de gördüğümüz en büyük yeniliklerden biride standart ILO Chipsetine ilaveten ILO4 ün bu jenerasyonla sunuluyor olması. ILO4 in flash boyutunun 4GB gibi değerlere ulaşabiliyor olması diyebiliriz. Bu boyut içerisinde daha önceden kullandığımız Smart Start ve FW cd lerinin gömülü olarak gelmesi inceledeğimiz dikkate şayen değişikliklerden.
Resim 4
G8’in yeni yüzü sunucunun post ekranında da karşımıza çıkıyor. Görüldüğü gibi QPI speed artık 8.0 GT/s. Ayrıca mevcut lisansların checkmark ile açılış esnasında bizi karşılıyor olması sunucunun durumu hakkında önceden fikir sahibi olmamızı sağlıyor.
F9 Setup : Standart Rom Based Setup Utiliy ekranına ilave özellikler geldi.
Resim 5
Resim 6
F10 İntelligent Provisioning: İlerleyen ekranda karşımıza çıkacak Kurlumu kolaylaştıran Kurulum sihirbazını görebilirsiniz. Bir nevi smart start cd içeriği olarak düşünebiliriz.
Resim 7
Önceleri Remote Support Pack ile garanti kontrat ve case yönetimlerimiz G8 sunucuların ILO chipsetine entegre edildi.
”Through Insight Remote Support” radio buttonunu sectiğimizde Remote Support Server’ın Host Name, Ip ve port ayarlarını yapabiliyoruz.
Resim 8
Register Later ile ilerliyoruz.
Resim 9
Perform Maintenance ile tüm Diagnostic, Firmware Update, Remote Support, Array Configuration Utility,System Erase gibi uygulamaların tamamı bu ekranda hizmetimize sunuluyor.
Resim 10
Resim 11
Configure and İnstall ile yüklemeye başlamadan önce configürasyonu yapıyoruz.
Resim 12
Quick Configs İle performansımızı ayarlıyoruz:” Balanced Power and Performance”(bizim tercihimiz),”Minimum Power and Usage” yada ” Maximum Performance ”
System Software Update ile işletim sistemini yüklemeden yada yükledikten sonra update’i yapabiliriz ” Update before OS install”;”Skip Update”(biz Skip update diyoruz update’i sonraya bıraktık) Proliant Support Pack lerden bahsediyoruz.
Array Configuration ”Keep Current Setting”(bizim tercihimiz mevcut array yapısını koruyoruz).
Aslında bundan sonrası Proliant G8 sunuculardaki işletim sistemi kurulumunu ilgilendiriyor. Bir başka makalede bu konu ile ilgili aşamaları görebileceksiniz.
İyi çalışmalar